Literarno dramsko novinarska

Jedan učenik – jedna knjiga

Povodom Mjeseca knjige članovi sekcije Klub ljubitelja knjige zajedno s voditeljicom, profesoricom Renatom Jukanović, u školi su organizirali akciju pod nazivom Jedan učenik – jedna knjiga s ciljem da se obogati knjižni fond. Prikupljanje knjiga održano je u školi 9., 10. i 11. listopada 2013. godine. Akcija je trajala cijeli 10.mjesec.

III.c odjel darovao je najveći broj knjiga, 363; II.a 304 knjige; III.2, 214 knjiga; I.c, 207 knjiga; II.1, 101 knjigu; II.3, 53 knjige; III.a 43 knjige; III.3, 19 knjiga; IV.b 16 knjiga; IV.c  6 knjiga; III.b 5 knjiga i I.b 2 knjige.

Učenik Harun Šetka iz III.2 odjela je darovao najveći broj knjiga.

Odjeli koji se nisu odazvali akciji: I.a, II.b, II.c, IV.a, I.1, I.2, I.3, II.2, IV.1, IV2., IV.3 .

Odjel III.c je nagrađen jednodnevnim izletom u Sarajevo, 11.11.2013.godine. Učenike III.2 odjela, kao i učenika Haruna Šetku očekuje jednodnevni izlet po izboru.

Hvala svim darovateljima!

DRAMSKA SEKCIJA BNP

Učenici su s mnogo interesovanja i ljubopitljivosti prišli tekstu i likovima , i uvježbavali monolog i dijalog dramskog teksta.Nakon toga ,u mjesecu oktobru, četiri člana sekcije su u okviru realizacije projekta „Hercegovačko teatarsko prijateljstvo“ pohađali dramsku radionicu koja se održavala u Jablanici u periodu od 18.10. – 20.10.2013. godine . Učenici su oduševljeni radionicom koja je u njima ponovo podstakla i ojačala ljubav prema glumi i umjetnosti općenito.Ostalim članovima sekcije prenijeli su pozitivna iskustva koja nastoje primijeniti u svom radu.

Sastanak Dramske sekcije održava se srijedom od 12.40h – 13.35h.

Voditelj sekcije,

Munevera Slato

LITERARNO NOVINARSKA SEKCIJA

Sekcija broji 9 članova. Održava se četvrtkom u 19,30h u staroj knjižnici.

Svaki učenik ima svoje zaduženje, pišu o važnim događajima vezanim za školu i nekim poučnim zanimljivostima koje bi se ticale njih samih. Nadareniji učenici imaju priliku iskazati svoje umijeće pisanja u zanimljivim pričama i novim stihovima.

Voditeljica: Renata Jukanović, prof.

KLUB LJUBITELJA KNJIGE

Sekcija Klub ljubitelja knjige broji 15 članova. Održava se svakog ponedjeljka u 13,30h u staroj knjižnici. Učenici su zaduženi za promicanje kulture čitanja, organiziranje akcija, te  poticanje drugih na ispunjenje istih.

Voditeljica: Renata Jukanović, prof.