Ivo Čarapina primljen kod Predsjedništva BiH

Predsjednik Vijeća učenika naše škole, Ivo Čarapina, koji je ujedno i predsjednik Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara, i član Vijeća mladih, dobio je poziv da u srijedu 22. 4. 2015. godine prisustvuje konferenciji Predsjedništva Bosne i Hercegovine . Zajednička konferencija Ujedinjenih naroda i Predsjedništva BiH održala se  u Parlamentarnoj skupštini BiH u Sarajevu na kojoj su predsjedavajući predsjedništva BiH i koordinator UN-a za BiH potpisali Povelju o mladima, kulturi i obrazovanju.„ Ovo je povijesni čin za Bosnu i Hercegovinu, pogotovo za mlade,  ponosan sam što sam imao priliku da kao predstavnik svih srednjoškolaca Mostara sudjelujem u njemu,“ – rekao je Ivo.

Na  dnevnom redu bile su tri točke o kojima se vodila diskusija:  1.)  položaj mladih u društvu, 2.)  kultura u BiH, 3.) Obrazovanje.
Ivo se u 3.točki javio i predstavio našu školu kao prvu u BiH koja  je administrativno ujedinila dva nastavna plana i programa po čemu je pozitivan primjer u društvu. Naglasio je kako  postoji problem u ostalim školama, koje isto nisu učinili, čiji se učenici diskriminiraju, i skloni su predrasudama. Također se pohvalio aktivnostima Vijeća učenika, koje  biva sve više prepoznato u lokalnoj zajednici kao nositelj pozitivne energije.

ivo